de Costa del Sol lonkt weer voor de aanschaf van een recreatiewoning

Het zuiden van Spanje met haar vermaarde Costa del Sol men talrijke aansprekende badplaatsen oefent sinds jaar en dag een aantrekkingskracht uit aan mensen die hier meerdere malen per jaar de vakantie willen doorbrengen en na verloop van tijd dan ook overgaan tot het kopen van een een tweede huis.
Dit deel van Spanje is erg populair, niet alleen de mondaine kustplaatsen, de prachtige stranden en het heerlijke weer spreken tot de verbeelding. Het is ook de Spaanse keuken en het prachtige binnenland van Andalusië welke zeer tot de verbeelding spreken. Veel mensen hebben dan ook de droom om eigenaar van een tweede huis aan de Costa del Sol te worden. Maar door de hoge huizenprijzen werd dit voor velen een utopie. Maar de recessie heeft er in dit deel van Spanje stevig ingehakt met als gevold dat de huizenprijzen in Zuid-Spanje stevig gekelderd zijn. Voor de huizenbezitters natuurlijk erg vervelend maar de keerzijde is wel dat er voor potentiële kopers volop kansen zijn om een leuk stukje onroerend goed te kopen aan de Costa del Sol.

de economische tegenslag brengt een tweede huis aan de Costa del Sol een stuk dichterbij

Zoals iets eerder in dit artikel aangegeven is het zo dat de huizenprijzen aan de Costa del Sol drastisch gedaald zijn. Op zich is dit ook niet verwonderlijk want door jarenlange oververhitting van de vastgoedmarkt in het zuiden van Spanje waren de koopprijzen van een appartement of villa gestegen tot bedragen die nog maar voor weinig mensen op te hoesten waren.  De economische crisis heeft dan ook stevig om zich heen geslagen. Niet alleen in Spanje maar ook in omliggende landen als Nederland, Duitsland, Ierland en Engeland. In deze landen wonen veel mensen die een tweede woning bezaten aan Spanjes meest zuidelijke Costa. Doordat er op een gegeven moment heel veel huizen aan de Costa del Sol in de verkoop kwamen te staan, had dit tot gevolg dat de prijzen hier hard onderuit gingen. Als je een vakantiehuis wilt verkopen is dit natuurlijk erg vervelend maar wil je investeren in een tweede woning aan de Costa del Sol dan is dit natuurlijk goed nieuws. De huizenprijzen in dit deel van Spanje zijn pakweg de laatste zes jaren constant gedaald en het laatste jaar lijkt zich nu een bodem af te tekenen.

een eigen woning aan de Costa del Sol kopen

Altijd al de wens om een 2e woning in het zuiden van Spanje te bezitten maar afgeschrikt door de hoge vraagprijzen. Boek dan nu eens een vlucht richting Málaga, huur een auto en struin eens langs enkele vitrines van lokale makelaarskantoren. De kans is groot dat u positief verrast bent en tot de conclusie komt dat het aankopen van een luxe villa of vakantieappartement dicht aan één van de stranden van de Costa del Sol tot de mogelijkheden behoort. Natuurlijk zijn er nog steeds grote prijsverschillen in welke plaats u een woning wilt kopen. Puerto Banus bijvoorbeeld is nog steeds erg duur en ook voor Marbella gaat dit ook op. (al dan wel in iets mindere mate) Maar als je gaat voor een eigen recreatiehuis in laten we zeggen een plaats als Benahavis,Casares, Sotogrande of Estepona dan zal je bemerken dat de woningprijzen aanzienlijk gedaald zijn. Hier liggen dus prima kansen als u overweegt een tweede woning aan de Costa del Sol aan te schaffen.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .