Begin je eigen Luxe Agriturismo Italië

Een bed & breakfast beginnen op het Italiaanse platteland is de ultieme droom voor veel mensen. Het verhuren van accommodaties in de binnenlanden van Italië wordt dan ook vaak aan de term “agriturismo” gekoppeld. Toch kunt u als eigenaar van één of meerdere vakantieaccommodaties deze betiteling niet zomaar voeren. In dit artikel zullen we een aantal regels en aanvullende informatie geven aangaande dit onderwerp.

Agriturismo Italië, alleen in combinatie met landbouwactiviteit
Emigreren naar Italië en een bed & breakfast starten heeft veel positieve vooruitzichten. Het land is populair bij vakantiegangers, vooral de schitterende regio’s Toscane en Umbrië. Elk jaar brengen vele Nederlanders hier hun vakantie door. Ook het gebied rondom het Gardameer is erg populair.

Dit is dan ook een prima plek om te beginnen met het verhuren van vakantiewoningen. Dit wil niet zeggen dat u direct de term agriturismo aan uw verhuurbedrijf mag hangen. De samenhang met het boerenbedrijf moet duidelijk waarneembaar zijn. Eigenlijk is het zo dat de hoofdactiviteit de boerderij is en dat er daarnaast mag worden gestart met het verhuren van vakantieaccommodaties. Nu is het wel zo dat de diverse Italiaanse regio’s verschillende regels voeren over dit onderwerp.

Waar moet een agriturismo minimaal aan voldoen
Om het verhuren van vakantiehuizen onder de noemer “agriturismo” te laten vallen zijn er enkele minimale eisen.
– De accommodatie moet gelegen zijn in een landelijk gebied;
– De bouwstijl van de woning(en) moet traditioneel zijn;
– De verhuurder is tevens eigenaar en woont zelf ook op de agriturismo;
– Huurder (eigenaar) is aanspreekpunt van de gasten. (huurders);
– Agriturismo moet tevens actief zijn als boerenbedrijf.

Voordelen van een agriturismo
Als u de keuze maakt om een agriturismo op te starten, is het goed te weten dat er enkele voordelen aan deze term zitten.

– Een agriturismo spreekt potentiële huurders aan (beschermde titel);
– Je mag meerdere accommodaties op je land verhuren;
– Je mag extra diensten aanbieden. (ontbijt, lunch, diner, excursies);
– Je mag streekproducten verkopen (groenten, olijfolie, etc.).

Nadelen van het beheren van een agriturismo
Helaas brengt een verhuurbedrijf onder de noemer “agriturismo” ook wat nadelen met zich mee. Hieronder enkele punten waar u rekening mee dient te houden als ondernemer.

– De agrarische werkzaamheden kosten veel tijd;
– Strenge controle op de voorzieningen van je agriturismo;
– Aanvragen van vergunningen en dergelijke kan lang duren.

Het koopaanbod van huizen op het Italiaanse platteland is zeer divers. Er zijn dan ook veel vakantiewoningen te koop die zouden kunnen dienen als agriturismo bedrijf. Wilt u een bed en breakfast starten in Italië? Dan is het verstandig om een specialist in de arm te nemen die van de hoed en de rand weet.

Dit bericht werd geplaatst in Recreatiewoningen. Bookmark de permalink .