Last minute vakantiewoningen in België en Nederland huren populair

Het online huren van een vakantiehuis is de laatste jaren steeds populairder geworden. Ieder jaar worden er ook steeds meer vakantiewoningen via Recreatiewoning.nl geboekt. Het aantal aangeboden vakantieaccommodaties is onnoemelijk groot en stopt niet bij Nederland; ook de accommodaties in het buitenland zijn eenvoudig te reserveren middels onze boekingsmodule.

Nieuwe trend: laat een vakantiehuis boeken
De vakantiegangers die zelf online een vakantiehuis willen huren, kiezen er steeds vaker voor om dit pas enkele weken voor vertrek te doen. Dit is een gevolg van de economische crisis. Consumenten twijfelen of ze nu wel of niet op vakantie willen gaan. Meestal loopt het erop uit dat mensen in een laat stadium alsnog een vakantiehuis in het binnen- of buitenland huren. Het nadeel van laat boeken, is dat veel vakantiehuizen dan reeds verhuurd zijn en er dus sprake is van een relatief klein aanbod.

Veel vakantiegangers blijven dicht bij huis
Recreatiewoning.nl ziet een trend in de vakantiewoningen die geboekt worden. Zo blijkt uit onze cijfers dat dit jaar veel vakantiegangers voor een recreatiewoning dicht bij huis kiezen. Vakantiewoningen in Nederland zijn dan ook populair. Daarnaast zijn er veel mensen die voor een accommodatie in Duitsland of een vakantiehuis in België gaan. Ook de vakantiewoning in Frankrijk doet het goed. De last minute boekingen van accommodaties in landen die verder van huis liggen, lopen een beetje achter. Zo is de vakantiewoning in Spanje minder populair. Hetzelfde geldt voor vakantiewoningen in Italië en vakantiewoningen in Kroatië. Bij de vakantiewoning in Portugal is het niet veel anders. Reden hiervoor is waarschijnlijk de hoge kosten die gemoeid zijn met een vakantie in het buitenland: naast de huurprijs van een vakantiewoning moet er ook een vliegtuigticket betaald worden. Hierdoor stijgen de kosten aanzienlijk.

Dit jaar met de auto op vakantie
Door de huidige economische ontwikkelingen besluiten veel Nederlanders een autovakantie te houden. Ze kiezen bij voorkeur een bestemming die binnen een paar uur kunnen bereiken. Dit bespaart op de reistijd en de rijkosten. Mensen die op vakantie willen, stellen steeds vaker een reisbudget vast en hebben de nodige discipline om binnen het budget te blijven. Door online een vakantiehuis binnen Europa te huren, is het mogelijk om de verhuurtarieven van de verschillende vakantieaccommodaties goed met elkaar te vergelijken. Doorgaans is de huurprijs van de vakantiewoning de grootste hap uit het vakantiebudget. Vergelijk dus eerst een aantal vakantiewoningen in een bepaalde regio voordat u besluit een vakantiehuis online te huren op bijvoorbeeld Recreatiewoning.nl

Recreatiewoning.nl heeft een groot aanbod van recreatiewoningen. Via onze site kunt u in diverse landen een vakantiehuis huren.

Dit bericht werd geplaatst in Recreatiewoningen. Bookmark de permalink .