Tips voor beleggen in recreatiewoningen

In tijden van economische tegenwind is investeren in goud een populaire optie. De goudprijs zal zijn waarde niet snel verliezen. Toch is het ook verstandig om in iets te investeren waar je zelf wat aan hebt. Wie voor de lange termijn wil beleggen kan ook denken aan investeren in recreatiewoningen.

Het blijft natuurlijk beleggen, maar net zoals op de aandelenbeurs brengt het kopen van vakantiewoningen gevaren met zich mee. Toch is deze manier van kapitaal vergroten een stuk veiliger dan willekeurig aandelen kopen op de AEX. Hieronder volgen een aantal tips voor als je wilt investeren in recreatief onroerend goed.

Er zijn twee belangrijke kernwoorden die je als investeerder in ogenschouw moet nemen. De eerste is “kennis”. Je hoort goed te onderzoeken waar je precies in investeert, wat de toekomstvisie van het vakantiepark of verhuurorganisatie is, en wat je exacte juridische positie is.

Het tweede kernwoord is “spreiding”. Spreiding van je investering wil zeggen dat je niet op één bepaald woningproject moet focussen maar moet investeren in verschillende vakantiehuizen en vakantieparken.

Kennis
Als je daadwerkelijk gaat investeren in onroerend goed dan moet je eerst een keuze maken uit de verschillende vakantiewoningprojecten in binnen- en buitenland. Wie realiseert de vakantiehuizen en is het eigen grond waar ze op komen te staan? Zit er een vast verhuurrendement op en worden er garanties door de verkopende partij gegeven? Zoek uit wat de jaarlijkse kosten zijn en of het reguliere onderhoud geregeld wordt, of dat je er zelf maatregelen voor moet nemen.

Spreiding
Net als bij het beleggen in normale aandelen is het ook belangrijk om het risico dragende kapitaal te verdelen. Koop op meerdere vakantieparken en kijk ook naar beleggen in vastgoed in het buitenland. Kijk naar landen waar er nog rek zit in de huizenprijzen en die populair zijn onder toeristen. Vergroot je horizon en kijk verder dan alleen maar Nederland, of Europa. Er zijn landen die bezig zijn met een goede infrastructuur op te zetten waardoor ze goed kunnen gaan scoren op de internationale onroerend goedladder.

Recreatiewoning is specialist in de verhuur en verkoop van woningen in het buitenland. Wilt u een vakantiehuis huren of een vakantiewoning kopen? Op de website treft u het woningaanbod uit diverse Europese landen.

Dit bericht werd geplaatst in Recreatiewoningen. Bookmark de permalink .