Een tweede huis kopen en verhuren

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig een vakantiehuis als privébezit en brengen daar hun vakanties door. Vaak is dit voor een korte periode en staat de woning het grootste deel van het jaar leeg. De recreatiewoning verhuren kan dan een aantrekkelijke optie zijn aangezien de vaste lasten gewoon doorlopen. Wat is de beste manier om dit te bewerkstelligen? In dit artikel vind je enkele tips om rendement te halen uit de verhuur van jouw recreatiewoning.

Tip 1: Website voor verhuur recreatiewoning
Veel mensen beginnen hier niet aan omdat ze denken dat ze hoge kosten gaan maken. Dit is vaak nergens op gebaseerd. Je kunt zelfs gratis een website aanmaken waar je zelf de rubrieken bepaalt en de teksten verwerkt. Nadeel van gratis websites zijn reclame-uitingen.

Tip 2: Social media gebruiken voor promotie
Gratis meer attentiewaarde verkrijgen voor uw vakantiehuis? Twitter en Facebook zijn krachtige instrumenten om je recreatiewoning te promoten. Facebook kun je fraai inrichten met fotomateriaal en op Twitter kun je gerichte tweets de wereld insturen. Als je gebruik gaat maken van Social media moet je wel zorgen dat jouw website centraal staat zodat er extra verkeer naartoe gegenereerd wordt.

Tip 3: Adverteer op gerichte portalen voor verhuur tweede woning
Internet is de juiste marketingtool die je jaarlijks tientallen boekingen kan opleveren. Je moet er echter niet vanuit gaan dat bezoekers massaal jouw website zullen binnen stormen. Je site moet namelijk tegen duizenden andere websites opboksen. Om toch gericht een publiek naar jouw vakantiehuis te trekken is het een idee om te adverteren op een vakantiehuizenwebsite.

Je vakantiewoning verhuren kun je dus pas doen wanneer er een duidelijk plan is hoe die gepromoot moet worden. Het bepalen van de huurprijzen is ook zeer belangrijk. Op onze website kun je een idee krijgen van marktconforme verhuurbedragen en kun je eveneens meer informatie vinden over een vakantiehuis verhuren.

Dit bericht werd geplaatst in Recreatiewoningen. Bookmark de permalink .