Een tweede huis: Buitenland als tweede “vaderland”

April, Recreatiewoning – U denkt erover om een huis te kopen op uw favoriete vakantielocatie? Meerderde malen per jaar een lekker weekend, midweek of week de koffers pakken en heerlijk relaxen in uw eigen vakantiewoning, dat is de droom van veel mensen. Of wilt u juist uw recreatiewoning verkopen en denkt u over welke overwegingen u goed in acht moet nemen voordat u uw vakantiewoning in de verkoop zet?

Het is een feit dat we momenteel niet een sterke vastgoed markt hebben. Je ziet het aan de huizenprijzen in Nederland, doordat de woningen veel langer te koop staan, worden de prijzen gedrukt. De 2e huizenmarkt heeft wel een connectie met de reguliere woningmarkt maar er zijn toch wel verschillen tussen deze twee markten. De prijsdalingen in de tweede woningmarkt zijn later ingezet en zullen hierdoor waarschijnlijk ook pas later herstellen. De prijzen liggen de laatste jaren op een stabiel niveau. Als u bijvoorbeeld 15 jaar geleden een tweede woning heeft aangekocht kunt u waarschijnlijk nog wel een leuke winst behalen bij verkoop. Maar als u vijf jaar geleden recreatief vastgoed heeft gekocht dan zult u vermoedelijk geen of weinig rendement behalen bij de verkoop van een huis.

Wanneer u besloten heeft om momenteel te gaan investeren in een appartement of villa in het buitenland en naarstig op zoek gaat naar het juiste object, dient u er rekening mee te houden dat u zelf een behoorlijke financiële armslag heeft. De tijden dat u 90 % (of meer) kunt voorfinancieren om een tweede huis in bijvoorbeeld Spanje of Italië aan te schaffen ligt ver achter ons. U moet uitgaan van minimaal 50 % aan eigen middelen en er dient rekening gehouden te worden met andere regels en verplichtingen in het buitenland. Het goed oriënteren op de tweede woningmarkt is dan ook erg belangrijk.

Neem ook rustig de tijd voordat u een daadwerkelijk bod gaat uitbrengen op een vakantiehuis. U zult niet de eerste zijn die in een vlaag van “vakantieblindheid” een tweede woning in binnen- of buitenland aanschaft en pas later volledige inzage heeft welke financiële en juridische consequenties dit heeft.

Er komt dus veel bij kijken bij de aanschaf of verkoop van een recreatiewoning: de kosten, een tweede huis financiering, de huizenmarkt, regels in het buitenland en nog veel meer. Recreatiewoning is specialist in de verhuur en verkoop van woningen in het buitenland. Wilt u een vakantiehuis verhuren of een vakantiehuis kopen? Op de website treft u het woningaanbod uit diverse Europese landen.

.

Dit bericht werd geplaatst in Recreatiewoningen. Bookmark de permalink .