Aankoop 2e woning of huis, maar in welk land ?

April, Recreatiewoning – U zit te denken om een tweede huis te kopen, maar u weet nog niet wat voor soort vakantiewoning u wilt aanschaffen en ook bent u er nog niet uit of u een 2e huis in buitenland of binnenland wilt aanschaffen? En welke overwegingen moet u zelf maken en waar moet u goed op letten? Onderstaand een paar belangrijke punten tijdens de aankoop van een 2de woning.Waarom wil ik een vakantiehuis kopen?

Als u deze vraag voor u zelf hebt beantwoord dan heeft u vast een beeld van wat voor soort object u graag wilt aanschaffen. 
Wanneer u besluit om tot koop van een tweede huis in Nederland over te gaan dan kunt u waarschijnlijk concreet spijkers met koppen gaan slaan. Besluit u in het buitenland recreatief vastgoed te kopen dan komen er een aantal zaken bij kijken waar u goed op dient te letten.

Zaken waarop u dient te letten bij de aankoop!
Wat is de valuta in het land waar u vastgoed wilt kopen?
Hoe staat de makelaar bekend waar u zaken mee wilt gaan doen?
Worden koopcontracten ook in het Nederlands vertaald?
Wat zijn de bijkomende kosten als u onroerend goed koopt?
Welke aparte bepalingen kunt u tegenkomen in de wetgeving?
Is er eventueel een bouwvergunning afgegeven voor het 2e huis?
Mag u zonder beperkingen uw vakantiehuis zelf gebruiken?
Wat is de rol van de notaris in het desbetreffende land?

Daarnaast is het erg belangrijk om het land waar u wilt kopen goed te kennen. Ga er eens op vakantie in de verschillende seizoenen. Neem een betrouwbaar persoon in de hand die voor u allerlei zaken ter plekke kan uitzoeken en regelen. Een goede makelaar kan wat dat betreft ook veel voor u doen. Zelfs landen in West-Europa zoals Frankrijk, Spanje en Italië hebben geheel  hun eigen wetgeving. Een recreatiewoning kopen moet een goed doordacht besluit zijn en het is van groot belang om u goed in te lezen in de juridische materie van het desbetreffende vakantieland.

Natuurlijk is het bovenstaande maar een klein onderdeel van de punten waarop u dient te letten. Wilt u een vakantiehuis verhuren of een vakantiehuis kopen? Op de website van Recreatiewoning treft u het woningaanbod uit diverse Europese landen.

Dit bericht werd geplaatst in Recreatiewoningen. Bookmark de permalink .