Recreatiegebieden Nederland populair bij eigen bevolking

Weg in eigen land is in toenemende mate populair. Steeds meer mensen ontdekken de natuurlijke rijkdommen van eigen bodem en gaan in landelijke streken een vakantiewoning huren. Nederland heeft dan ook schitterende bossen en poldervlaktes waar men heerlijk kan vertoeven.

Klein maar fijn, zo luidt de uitspraak. Dat gaat zeker op voor Nederland. Ondanks de bescheiden omvang is de verscheidenheid groot. Zo treft men in het noordwesten de uitgestrekte polders waar men eindeloos kan fietsen, terwijl in het diepe zuiden de Limburgse heuvels een heel ander uitzicht bieden. In Gelderland ligt één van de mooiste natuurgebieden van het land; de Veluwe. Het is een populair wandelgebied voor jong en oud. In het najaar is hier een explosie van schitterende herfstkleuren zichtbaar.

Grachtengordel
Ook op cultureel vlak is Nederland goed bedeeld. De historie van Nederland heeft tot vele bouwkundige juweeltjes geleid. Zo zijn de Amsterdamse herenhuizen over de gehele wereld bekend en prijkt de grachtengordel sinds 2010 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Andere historische toppers zijn de Dom van Utrecht, het Haagse Binnenhof en Paleis Soestdijk.

Gerechten
Op het gebied van gastronomie is vooral de buitenlandse keuken vertegenwoordigd. Er zijn in iedere stad Italiaanse, Franse, Thaise en Chinese restaurants aanwezig. Daarnaast zijn er uiteraard ook eetgelegenheden met typisch Nederlandse gerechten op de menukaart, zoals stamppot en erwtensoep.

Huur recreatiewoning
Zoals u ziet zijn er genoeg redenen voor een vakantie dicht bij huis. In Nederland zijn meerdere typen accommodaties te huur. Recreatiewoningen kunt u het gehele jaar door boeken. Wilt u meer informatie over het huren van vakantiewoningen in Nederland? Kijkt u dan even op de site van Recreatiewoning, dé specialist in de verhuur en verkoop van vakantiewoningen.

Dit bericht werd geplaatst in Recreatiewoningen. Bookmark de permalink .