Familiehuizen met of zonder inventaris opkopen is een lucratieve investering

Familiehuizen zijn populaire tweede woningen. Niet verbazend als je bedenkt dat deze woningen over het algemeen een capaciteit van tien personen of meer hebben en bovendien een leuk rendement opleveren. Bent u zelf ook van plan een familiehuis aan te schaffen? Let u dan op de volgende punten.

Wanneer u een familiehuis voor eigen gebruik koopt is het uiteraard verstandig om te kijken naar de ruimte. Vooral als u denkt aan gezinsuitbreiding is het verstandig om het nodige aantal kamers goed in te schatten. Niets zo frustrerend als een nieuw huis dat achteraf toch te weinig kamers blijkt te hebben. Sommige familiehuizen kunt u deels met inventaris opkopen. Bedenkt u goed of het in uw geval wenselijk is. Het kan soms in de kosten schelen bepaalde meubelstukken over te nemen. In deze tijden van crisis is dat geen overbodige luxe!

“Locatie, locatie, locatie!” is een gouden kreet in het vastgoed. Ook voor een tweede huis is dit een belangrijke stelregel. Buiten de woning is de locatie allesbepalend. Een tweede huis dicht langs een snelweg of vliegveld is minder aantrekkelijk als investering. Lawaai en drukte maken een woning nu eenmaal minder courant. Kijk daarom bij een bezichtiging niet alleen goed in de woning rond, maar ook zeker in de directe omgeving. Dit gaat zelfs verder dan alleen maar kijken. Ga bij de gemeente langs voor inzage in het bestemmingsplan en vraag naar mogelijke aanpassingen in de toekomst. Menig koper van een tweede huis heeft zich hier ernstig in vergist. Een voorbeeld is Twente. Veel mensen vinden dit een aantrekkelijk vakantiegebied vanwege het landschap. Twente heeft veel bos en heide, waardoor het voor mensen die van het buitengebied houden een uiterst aantrekkelijke omgeving is. De provincie Overijssel is echter ook van plan om voormalig vliegveld Twente weer uit mottenballen te halen. Of dit een succes zal worden is de vraag, maar koop je er in de buurt een tweede huis, dan loop je op termijn kans in je rust gestoord te worden door chartervliegtuigen.

Wonen in het bos of in de stad?
Vermaak, toerisme, natuur en cultuur zijn belangrijke omgevingsfactoren voor een tweede huis. Mensen die op vakantie gaan, willen bezig zijn. Gaat u investeren in een tweede huis bedenk dan goed wat uw plannen zijn en of de omgeving hierop aansluit. Bent u op zoek naar rust dan is een bosrijke omgeving ideaal, maar als u een voorkeur heeft voor een uitbundig uitgaansleven is dit wellicht een minder goed idee.

Bent op zoek naar een eenvoudige tweede woning of juist een statig familiehuis? Recreatiewoning is dé specialist op het gebied van vakantiehuis verhuur en verkoop in het binnen- en buitenland. Zo kunt u bij Recreatiewoning terecht voor vakantiewoningen in Noorwegen of vakantiehuizen in Winterberg.

Dit bericht werd geplaatst in Recreatiewoningen. Bookmark de permalink .