Wilt u een huis in Spanje huren? Let op winterklimaat en sociale voorzieningen!

Menig gepensioneerde overweegt een huis te huren in Spanje. Het land kent immers een aangenaam klimaat en de cultuur is er één van ontspanning en feesten. Recreatiewoning is specialist in de verhuur- en verkoop van woningen in het buitenland en adviseert potentiële emigranten goed na te denken vóór het huren of kopen van een huis. Wonen aan het strand mag bijvoorbeeld utopisch lijken, de continue stroom toeristen kan op den duur vervelend worden. En hoe fijn is het om afgelegen te wonen als u uren moet rijden voordat u bij een supermarkt bent?

Onderzoek naar de locatie
Als u gaat emigreren, is het belangrijk om een goed beeld te krijgen van de plek waar u wilt wonen. Het is verstandig om na te gaan welke sociale voorzieningen er in de buurt zijn. Is er bijvoorbeeld een ziekenhuis waar u in geval van nood snel terecht kunt? Een ander belangrijk punt is het klimaat. In sommige streken van het land kan de winter onverwacht streng zijn. Over het algemeen geldt dat de kustgebieden zachte winters en zomers kennen, maar landinwaarts zijn de winters kouder en de zomers heter.

AOW in buitenland regelen
In het buitenland is de gezondheidszorg over het algemeen anders geregeld dan in Nederland, zo ook in Spanje. Gaat u daarom goed na hoe het zit met de ziektekostenverzekering. Spanje kent andere criteria en prijsklassen.  Ook zaken aangaande de AOW worden hier anders geregeld. Onderzoek daarom wat op uw situatie van toepassing is.

Wonen in een ander land vereist een goede voorbereiding. Als u rekening houdt met bovenstaande punten is de kans groot dat uw verhuizing succesvol verloopt. Zo kunt u volop genieten van uw pensioen in Spanje.

Bent u op zoek naar een villa aan de Spaanse kust? Kijk dan op de website voor een overzicht van alle vakantiehuizen.

Dit bericht werd geplaatst in Recreatiewoningen. Bookmark de permalink .