Finca kopen in Spanje populair

Recreatiewoning.nl – Spanje is één van de meest populaire emigratielanden van Europa. Het klimaat, de historische steden en de typisch Spaanse gerechten, spreken menig noorderling tot de verbeelding.

Zonder twijfel is het aangename klimaat van Spanje één van de voornaamste redenen om te emigreren. De kustgebieden kennen vooral milde winters en warme zomers. Wie in Spanje wil wonen, moet echter wel bedenken dat het binnenland extremere temperaturen kent met koude winters en hete zomers.

Geografie Spanje
Naast het klimaat is het veelzijdige landschap een belangrijke reden om naar het Iberisch schiereiland te verhuizen. Spanje kent veel reliëf en heeft zowel hoogvlaktes als uitgestrekte bergketens. Daarnaast zijn er vele stranden en natuurparken. In het noorden ligt bijvoorbeeld het nationale park Odesa y Monte Perdido met haar vele valleien, in het zuidwesten de Doñana, bekend vanwege de moerassen.

Gastronomie
Gastronomisch gezien heeft Spanje ook veel te bieden. De paella en gefrituurde calamares (inktvisringen) zijn echte klassiekers. Ook het tomatensap gazpacho is niet te versmaden. Daarnaast zijn er Spaanse lekkernijen als churros (gefrituurde stengels van deeg) en polvorones, speciale kerstkoekjes gemaakt van bloem, reuzel en suiker.

Recreatiewoning is specialist in de verhuur en verkoop van woningen in het buitenland. Wilt u meer informatie over vakantiehuis verhuur? Kijk dan op de website voor een overzicht van alle vakantiehuizen.

Dit bericht werd geplaatst in Recreatiewoningen. Bookmark de permalink .